5 Aralık 2014 Cuma

ÇÖREK OTLU KURABİYE

        Ben geldiiimmm :) Allah'ım oğlan mı okula başladı ben mi bilemedim. Ne zormuş birinci sınıf anası olmak bir de benim gibi delice bir tercih yapıp sınıf anası! olmak :) e den başlayan bir alfabe el yazısı ayrıca dikkatini toplayamayan bir çocuk ve en büyük sorun sabredemeyen ben. Tüm bunlar bir araya geldi ve inanın kabus oldu bana. Zamanla daha iyiye gitti tabi ki ama ara ara dibe vurmalarımız da olmuyor değil hani. Öyle böyle geçecek elbette Allah'ım ruh ve beden sağlığımızı korusun.


       Gelelim tarife, ben bu tarif ilk çıktığında denemiştim ama yayımlamak nasip olmamıştı o kadar sık yapıyorum ki aslında inanamazsınız. Cidden mükemmel bir tat. Hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz diyorum başkada bir şey demiyorum.

(Farkındayım resim güzel değil ama inanın tadı resmin tam aksine)






       MALZEMELER:


  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta akı(sarısı üstüne sürülecek)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( azar azar koyun yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin)
  • 3 çorba kaşığı çörek otu

Çörek otunu en son ekleyerek tüm malzemeleri yoğurun minicik toplar şeklinde tepsiye alın ( minicik toplardan kasıt fındık kadar ya da az iri) üstlerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecede pişirin (fırında fazla tutmayın muhtemelen 10 dakika yetecektir)
Afiyet bal olsun. :))

Hiç yorum yok: