MALZEMELERİMİZ
- Yarım kilo kıyma (patlıcanın çokluğuna göre ayarlayabiliriz)
- Bir tane kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz ( ben pek sevmem o yüzden kullanmadım)
- Tuz, karabiber, pul biber,kimyon
- Kemer patlıcan
- Bir tane domates rendesi
- Bir yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
Önce iç harcımızı hazırlıyoruz, bunun için tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz,soğanı yemeklik doğruyoruz sarımsağı ince ince kıyıp kıymayı ekliyoruz biraz kavurduktan sonra domatesimizde ekleyip iyice kavuruyoruz bu arada baharatlarımızıda ekliyoruz ocaktan indirmeden hemen önce (isteğe göre) ince kıyılmış maydanozumuzuda ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Patlıcanlarımızı alaca soyup ortasından kesik atıyoruz tuzlu suda bekletiyoruz yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz arkasıdan patlıcana yetecek kadar kadar biber de kızartıyoruz.
Bundan sonrası çok kolay patlıcanlarımızı borcama diziyoruz içlerini eşit miktarda iç harcımızla dolduruyoruz biberleri üstüne diziyoruz ben birer dilimde domates ekledim. Bir yemek kaşığı salçayla bir buçuk bardak suyu karıştırıyoruz borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında domatesler pişine kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz sonrasında yanında bulgur pilavı ve bolca cacıkla gayet iyi gider diye düşünüyorum. Afiyet olsun
2 yorum:
Sunacığım geçen bende karnıyarık yapmaya niyetlendim sonra birdenbire kendimi musakka yaparken buldum.Ellerine sağlık canım :)
Ellerine sağlık ablacım harika görünüyor;)))İstiyorum bundan ondan şundan...;)
Yorum Gönder