12 Haziran 2012 Salı

TAZE, DOĞAL,TEMİZ, MİS ERİK SUYU

               Günaydınlar hepimizeee, sıcakların iyice kendini gösterdiği bu günlerde insan ister istemez içeceklere dadanıyor hal böyleyken mevsim de yazken pazarlarda meyveler çokkeennnn ne yapıyoruz? evde kendi doğal meyve sularımızı yapıyoruz. Gerçi kıpkırmızı erikler henüz çıkmadı ama kırmızımtırak sarı mayhoş erikler çokça var :)) Cumartesi günü  pazarda gezinirken gördüm, her nekadar "çok ekşidir onlar, çok şeker ister alma" desede kayınvalidem, dayanamadım aldım :D Ama dediği kadar ekşi değillerdi, zaten tadınada bakmıştım alırken ve azıcık şekerle tadlandırdım zaten ben öyle şerbet gibi sevmiyorum az mayhoşluk var süper oldu arkadaşlar, buyrun gelin ikram edeyim :)))


          2 kilo eriği yıkadım saplarını çıkardım tencereye koydum üstüne baya geçecek kadar su ekledim ve kaynattım kapattım altını ılıyana kadar bekledim. Süzgeçe aldım ve kaşıkla kevgirden geçirdim tam ölçmedim ama sanırım bir su bardağı kadar toz şeker ilave ettim siz tadına bakarak şeker miktarını arttırabilirsiniz. Buzdolabında tutup 2-3 gün içinde tüketmek gerekiyor yoksa ekşiyor haberiniz ola.




5 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Geliyorum bacım ellerine sağlık mis mis;)

Unknown dedi ki...

her zaman en doğalı ellerine sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

nigarım gel gel var hala, kalmazsa da yaparım yine :)

Unknown dedi ki...

Baharcım bencede varken en doğalından yiyip içmeliyiz, teşekkür ederim.

zeymurancafe dedi ki...

elllerıne sağlık cok guzel gorunuyor rengı de hoş