6 Kasım 2012 Salı

DÜĞME KURABİYE






      Günaydın arkadaşlar, hayırlı güzel bir gün diliyorum hepimize. Bayram seyran derken epeydir tarif için uğramadım buralara umarım keyifler yerindedir. Benim tarafta çok çok önemli bişey yok anaokuluna bu sene başlayan oğlumun tatilden sonra okula gitmek istememesi (çok şükür bu pazartesiden itibaren yaptığı baskılar bitti normale döndü) ve öksürüğü dışında hamd olsun bi terslik yok.  

        Resmini görmüş olduğunuz kurabiyeleri hafta sonu gelen arkadaşlarım için yapmıştım tarifi portakal ağacın dan aldım, yorumlarını okuduğumda önce vazgeçtim ama bir iki kişi " biraz ekleme yaptım süper oldu" diye yazında ben de denemek istedim. Görüntü orjinal tarifindekiyle pek uyuşmasada hem görünüş hem tat olarak bence ve misafirlerimce gayet güzeldi (misafirler kibarlıktan güzel olmuş dememişlerdir de mi? :)) ama iş arkadaşlarıma da tadımlık getirdim onlarda beğendiler :). Hatta bugün akşam görümcemin nişan tepsileri geliceği için dün akşam tekrar bir tepsi yaptım bugün kayınvalideme gidecek , resmini çekmesemde bu sefer görselliği daha güzel oldu kanaatine vardım kendi kendime :) Uzun lafın kısası portakal ağacının tariflerini hep sevmişimdir bu da güzel oldu birazcık değişiklikle.....

MALZEMELER
  • 180 gr tereyağ (teremyağ kullandım)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Reçel
HAZIRLANIŞI

       Oda sıcaklığında bekleyen yağ ve şekeri güzelce yoğuruyoruz sonra diğer malzemeleri (reçel hariç) ekliyoruz hamur çok sert olursa çok çok az süt ilave ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup ortasını bastırıyoruz hamur bitene kadar bu işlemi yapıyoruz 30-35 tane kurabiye çıkıyor ve çok yakın dizmiyoruz. Orta çukurlara reçelleri koyup 155 derecede ısıttığımız fırında 17-19 dk pişiriyoruz. Ben ikinci kez yapışımda fırına vermeden üstlerine toz şeker serptim ve çukurlara sadece reçelin tanelerinden koydum (çilek reçelli yaptım ama eminim vişnede süper olur) daha bi güzel gözüktü keşke çekseymişim fotosunu yaa :((   Afiyet bal şeker olsun.....



4 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Ben tadına baktım gerçekten çok lezzetli olmuş ablacım ellerine sağlık;)))

HARİKA MUTFAK dedi ki...

ziyaretin ve yorumun için teşekkürler...sizinde elinize sağlık.herşey çok güzel görünüyor..

Unknown dedi ki...

Nefissss görünüyorlar..
Ellerine sağlık.
Uzanıp almak vardı ahhh..:))

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Merhabalar .Kurabiye canavarı olarak aldım bir tane çayımın yanına.Ellerine sağlık
Sevgiler