11 Aralık 2012 Salı

İÇİ YUMUŞAK, ISPANAKLI PANCARLI BÖREK



      Hava kapalı, içim kapalı Allah hayra çıkarsın.  Böyle havalarda zaten içim daralır birde işyerinde sorunlar olunca daha bir daralıyor :(  Piyangodan para çıksın istiyorum ben yaaaa.....

Bari hafta sonu yaptığım böreği yayınlayım havamız değişsin değil mi?  Bu arada eşim pek sevmedi ama oğlum, ablam,yiğenim ve ben sevdik demekki neymiş benim beyin ağız tadı yokmuş:) Onun yediği böreğin içinin daha kuru olması lazım bende aksine sıvı yağ,soda,süt,yoğurt,yumurta karıştırdım bol bol döktüm içi haliyle daha yumuşak oldu o yüzden beğenmedi "hıııhhhh" diyorum kendisine ; )

       MALZEMELER:  
  • Ayıklanmış, yıkanmış,doğranmış ıspanak 
  • Pancar yaprakları
  • Lor peyniri
  • Karabiber,tuz,kırmızı pul biber
  • 3 tane yufka
  • 1 yumurta, sıvıyağ,yoğurt,süt,maden suyu karışımı
         Fırın tepsisine bir tane yufka serilir kenarları dışarı taşırılır, sodalı karışımdan bolca sürülür iç malzemeden konulur 2. yufka parçalanarak yarısı konulur yine iç malzeme konulur kalan yarısı parçalanarak eklenir sodalı harçtan yine dökülür . 1. yufkanın kenara sarkan kısımları içe katlanır ve 3. yukfa her tarafı kapatacak şekilde en üste serilir. Fırına vermeden bıçakla dilimlenir kalan sodalı harcın hepsi bol boooll dökülür çörek otu ve susam serpilir önceden ısınmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.İçi yumuşak börek sevmeyen kocalara verilmeden afiyetle yenilir :))
        

4 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Ellerine sağlık bacım bir tadına bakaydık daha iyi yorum yapardık ama neyse :)))))))

Unknown dedi ki...

:))) bir dahakine inşallah canımcım

Unknown dedi ki...

Diyetteyim ve karnım aç yahu..
Görmek istemiyor börek mörek..))
Canım ellerine sağlık..
Nasıl canım çekti anlatamam:))

Unknown dedi ki...

ah melihacım ben de bir diyetteyim iki yemekteyim :( nolcak bu kiloların sonu bilemedim :S