6 Nisan 2013 Cumartesi

TAVUK KAPAMA

        Selamlaarr nasılsınız arkadaşlar, bende ahberler  aynı, iştahsız çocuğum ve iştahlı karı koca yuvarlanıp gidiyoruz işte. Babamızın çoookkk fazla mesailerinden sıkılmış bunalmış vaziyette ama yine de "Allah kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın buna da şükür" diyerek günlerimizi geçiriyoruz. Bu arada oğluş bir de ishal oldu, hem yemek yemiyor hem berbat şekilde ishal ne yapılır diye internette araştırdım kızılcık şerbeti birebir geliyormuş uzman tv de doktor önermiş buzlukta var inşallah sabah kaynatıp içirmeye çalışıcam bakalım bize yarıcak mı?
      
        Gelelim asıl konu olan tavuk kapamaya, iş arkadaşım Nigar (baharatın kızı ) dan öğrendiğim göçmen yemeği olan müthiş lezzet kapatmayı tavukla yaptım geçen gün ve yine tam not aldı gerçekten süper lezzetli şiddetle tavsiye ederim.


 






MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç (kişi sayısına göre siz ayarlayın)
  • 3 su bardağı su (tavuk suyu)
  • karabiber
  • nane
  • tavuk baget
  • 1 baş soğan
Tavukları düdüklüde haşlıyoruz,  pilav için bir baş soğanı küçük küçük doğruyoruz  kavuruyoruz üstüne pirinci alıyoruz biraz kavurduktan sonra tavuk suyumuzu ekliyoruz biraz tıngırdayınca tam suyunu çekmeden borcama pilavımızı alıyoruz üstüne karabiber ve naneyi serpiyoruz en üste tavuklarımızı diziyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz, yanına bol salata ve cacıkla afiyetle yiyoruz.


 

2 yorum:

Fatosca Tadlar dedi ki...

Günaydın Suna'cım,
Çok geçmiş olsun canım. İshal için kahve limonda iyi geliyor kesiyor hemen. Çok su kaybettiğinden bir de bol bol sıvı alsın oğluşun:( Bir de eczanelerde ishal için küçük poşetlerde tozlar var. Onlarda kesiyor hemen. İnşallah kısa zamanda toparlanır.
Bu arada yağsız şeyler yesin. Pirinç lapası iyi geliyor. Haşlama patates...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar Sunacım. Çok geçmiş olsun tekrar...
Kapamana da bayıldım. Ellerine sağlık canım.
Kayınvaliden Makedonya Göçmeni. Kapamayı çok sık yapıyor, çok lezzetli olur. Denemek isteyen herkese tavsiye ediyorum.
Sevgiler canım...

mandalincikmazi dedi ki...

Nefiss bir tarif
özellikle kalabalık misafirler gelince ben de yaparım bu tarifi ama uzun zaman oldu yapmayalı
ellerine sağlık afiyetler olsun..............
Blogcu buluşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim her şey çok güzeldi
mekan, ulaşıp, organizayon her şey harikaydı teşekkürler....