28 Aralık 2011 Çarşamba

TAVUK DOLDURMA



               Merhabalar arkadaşlar nasılsınız bakalım senenin son günlerini yaşarken? Ben kendimi çok iyi hissediyorum doğrusu yeni yıla girecek olmamız bende mutluluk yaratıyor, yeni bir yıl yeni umutlar, yeni mutluluklar, yeni heyecanlar, yeni başlangıçlar....
               Yeni yıla gireceğimiz akşam hemen hemen hepimizin evinde küçük yada büyük hazırlıklar yapılır, özellikle evde yeni yılı karşılayacak olanlar için güzel bir sofrayla başlar yeni yıl kutlaması. Bu sene değişiklik yapıp bir kaç gün önceden bir deneme yapayım dedim, hem resmini çekeyim hem de maggi nin yarışmasına katılayım :))  Önce pilavımı hazırladım biraz malzemem eksikti ama olduğu kadar artık dedim nasılsa kendimiz yicez eh tavuk ve pilavın her türlüsü bizde hiç geri çevrilmez :)

 MALZEMELERİMİZ: 
  • 1 su bardağı pirinç
  • orta boy soğan
  • ceviz,badem (kuş üzümü siz ekleyebilirsiniz ben sevmem)
  • bir tutam pul biber,karabiber,tuz
  • tüm tavuk
  • yoğurt , yağ
Soğanı yemeklik doğruyoruz biraz kavrulunca pirincimizi ekleyip kavuruyoruz ceviz, badem ve baharatlarımı ekliyoruz normal pilav suyundan biraz daha az su koyup pilavımızı hazırlıyoruz. Tüm tavuğu alıp hazırladığımız pilavı içine doldurmaya başlıyoruz. Popo derisinin ordan bıçakla kesik atıp ayaklarını çaprazlamasına kapatıyoruz ve düdüklü tencereye alıyoruz, üstünü geçecek kadar su ekleyip iki diş sarımsak atıyoruz suya ki aromasını versin tavuğa ben birazda nane ekledim sizde varsa reyhan koyun lütfen.





       Düdüklü tencere fışladıktan sonra (en güzel bu cümle anlatıyor napayım :) ) 20 dk daha orta ateşte pişiriyoruz. Sonra fırın tepsisine alıp tavuğun üstüne yoğurt ve yağ karışımı sürüyoruz ben bu işlem için oğlumdan yardım istedim : D Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dk tavuğumuz kızarana kadar pişiriyoruz.



4 yorum:

şekerinmutfağı dedi ki...

afiyet olsun canım :)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim canım :)

Nigar SARGIN dedi ki...

Abacım nefis görünüyor eminim lezzetide öyledir;)) Ellerine sağlık.

Egeden Tarifler dedi ki...

Tam yılbaşı yemeği, eline sağlık :)