29 Mart 2012 Perşembe

KARNIBAHAR MÜCVERİ VE VİTAMİN DEPOSU ÇORBA

      Tünaydınlar efendim nasılsınız? İyisinizdir inşallah bu güzel perşembe gününde. Dışarda hava günlük güneşlik, bedenen işteyim ama ruhum dolaşıyor deniz kenarında, onu geri getirip çalışmam lazım en azından öğleden sonra :)


      Bu arada internette biraz dolaşırken bloguma bakayım bakmışken bunları paylaşayım istedim :) Karnıbaharın salatasını da çok severim ama (şu aralar diyet yüzünden yapmasamda) mücverini tek geçerim kilo derdiniz yoksa deneyin derim :)


KARNIBAHAR MÜCVERİ



1 tane karnıbahar (kişi sayınıza göre büyüklüğü değişir)
1 tane yumurta
Mevsime göre taze soğan çok yakışır
Tuz, karabiber,kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kadar un (çok katı olmayacak tavaya kaşıkla dökülecek)
Kızartmak için sıvı yağ


Karnıbaharımızı haşlıyoruz çatalla eziyoruz içine tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Kızgın sıvı yağa kaşıkla atıp arkalı önlü kızartıyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz aklınızda olsun yanına yoğurt çok iyi gidiyor.


VİTAMİN DEPOSU ÇORBAMIZ



        Çorbamız her zamanki gibi hafta sonu kaprisini yapan, ve yemek yemeyen oğluma "ay ne yedirsem şimdi açlıktan bayılcak" dahası "vitaminli ne yedirebilirim" sorularıyla, hepimizin mutfağında çokça yaptığı ve oğlumun itiraz etmediği  arpa şehriye çorbasını yapmaya karar verdim.
      Önceden haşlayıp buzluğa attığım kemik suyundan çorbamı yaparken biraz daha kuvvetlendirme ihtiyacı duydum hadi terbiyeli yapayım dedim, iş yerimizin yakınında keçilerini otlatan abladan (dağ başında çalışmanın tek güzelliği sanırım bu ) her hafta aldığım keçi sütüyle yaptığım yoğurtla ve bir şekilde yemeklerin içinde kakaladığımız bıldırcın yumurtasıyla terbiye yaptım birazda nane attım. Bizim beyefendiyede yedirdim ohhhh benim içim rahat onun karnı tok var mı benden keyiflisi :)))

5 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM MMM MİSSSS.

Unknown dedi ki...

çok teşekkür ederim (bir kase lezzet) Ayşecim

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bol vitaminli bir çorba ve leziz mücverler. Ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim Elif'cim:)

ihlamurcum dedi ki...

Bizim evde karnabahar böyle pişer, ellerinize sağlık.