Gelelim mercimekli makarnaya daha doğrusu çocukluğumdan beri bildiğim adıyla kevser mantısına neden mi kevser mantısı? Benim doğum yerim olan Eskişehir de annemin komşusu varmış Kevser adında, öğleden sonraları seslenirmiş mantı yaptım gelin yiyelim diye annemler gidince gördükleri yeşil mercimekli makarna üstü yoğurtlu soslu :) o yüzden adı bizde böyle... Ben yeşil mercimeğin çok faydalı olduğunu bildiğim için ve cidden yeşil mercimeği sevdiğim için (kara şimşek denilen ve erkeklerin pek sevmediği normal yemeği bile bizde süper gider) sık sık yaparım.
MALZEMELER:
Kişi sayısına göre yarım paket veya bir paket makarna (istediniz tür )1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 kaşık salca veya 1 su bardağı domates rendesi
Makarnamızı haşlıyoruz başka tencerede haşlamış olduğumuz mercimekle karıştırıyoruz ben yağsız yaptığım için direk karıştırıyorum ama siz makarnayı süzdükten sonra biraz yap koyup hepsini o şekilde karıştırabilirsiniz. Üstüne sarımsaklı yoğurt onun üstüne de hazırladığımız sosu döküp afiyetle yiyin.
4 yorum:
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor :)
Ellerinize sağlık bzim evdede çok yapılır :)
Ayrıca gfcniz çalışmıyor takibe alamıyorum.
Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
Sevgiler
Çok teşekkür ederim :)
Esra hanimin valla var bi sıkıntı zaten foto eklerken resmen 40 takla atıyorum ama çok bilgim olmadigindan duruyor öyle :(
Yorum Gönder