Sonbahar geldi yağmurlar başladı.İnsan artık sabahları ve akşamları biraz biraz (bende epeyce oluyor bu) üşümeye başladı. Kışın sofralarımızın vazgeçilmezi, sıcak çorbalarımızı pişirmemizin zamanı geliyor demektir bu... Her memleketin tarhanası farklıdır ama bilen bilir bizim Uşak tarhanamızın tadı bir başkadır : )
Malzemeler:
3 çorba kaşığı tarhana
1 diş sarımsak
1 tutam tuz,nane
1 tane biber
Tavuk veya et suyu
1 diş sarımsak
1 tutam tuz,nane
1 tane biber
Tavuk veya et suyu
Domates veya salça
Tereyağ veya bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Hazırlanışı:
Tencereye yağımızı, kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesimizi (yoksa bir kaşık salcamızı) nane ve dövülmüş sarımsağımızı koyup biraz kavuruyoruz .Yaklaşık 1 litre su (et yada tavuk suyu daha makbuldür) koyup içine tarhanamızı ekliyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz yoksa topaklaşır.Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk kadar iyice özleşmesini bekliyoruz biraz tuz atıp servis yapabiliriz. Afiyet olsun
4 yorum:
OHH MİS MİS ELLERİNE SAĞLIK CANIMCIM;)
kış geldimi sıcacık sıcacık mis gibi harika olur ellerinize sağlık
evet özellikle kışın çorbalardan vazgeçemiyoruz.teşekkür ederim sayfama ziyaretin ve yorumun için :)
Merhaba, öncelikle ziyaretin için çok teşekkür ederim. Uşak tarhanasına bayılırım. Benim teyzemin eşi uşaklı idi sık sık gelirdik. Ordan sizin tarhanaızı çok iyi bilirim.Maalesef teyzemi kaybettikten sonra fazla gelemedik tarhana yapıverende yok. Elimdekini hazine gibi saklıyorum. Her zaman beklerim
Yorum Gönder