20 Eylül 2011 Salı

YOĞURTLU PATATES TOPLARI

    Hem yemekli misafirlere hem çaya gelen misafirlerime sunmaktan zevk aldığım ve herkesin bayılarak yediği ve resmini çookk önceden çekip saklayıp şimdi zuladakileri çıkarmanın vakti gelmişken paylaşmak istediğim bir tariftir :)...
MALZEMELER:
  • 4-5 tane patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 çay kaşığı kurmızı pul biber
  • Yarım demet taze nane, maydanoz ve dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası olabilir)
  • 1 fiske kırmızı toz biber 
  • 1 çay bardağı süt
  • 1-2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup eziyoruz  içine tereyağ, süt ve tüm baharatları koyup püre haline getiriyoruz ince kıyılmış yeşillikleride ekledikten sonra cevizden biraz büyük toplar yapıp servis tabağına alıyoruz diğer tarafta sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp patates toplarımızın üstüne döküyoruz yağda kavurduğumuz salçamızın içine pul biberide atıp kızdırdıktan sonra yoğurdun üstüne döküyoruz ve afiyetle yiyoruz :))

3 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

En güzel birşeyyyy:)) pek severim sunam ellerineee sağlık;)

Unknown dedi ki...

demi niguşum bencede çok güzel bir salata, yemek , meze ne dersen artık :))

bırtutamkekik dedi ki...

canım,sayfama yaptığın o güzel ziyaret ve yorunm için çok teşekür ederim...
izleyicim olursan çokk mutlu olurum..
şimdiden çok teşekkür ederim ...
sevgilerimle....