Malzemeler:
- Yarım kilo kemikli et
- Yarım kilo fasulye
- 2 adet domates
- 3 adet çarliston biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
Kemikli et yıkanır ve bir kevgire alınarak süzülür. Diğer tarafta güvecin içinde yemeklik doğranmış soğan ve biber yağda hafifçe çevrilir. Et ve rendelenmiş domates ilave edilerek kuvvetlice bir ateşte 5 dakika kadar çevrilmeye devam edilir. Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeler ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. Yemeğin pişme süresi 1 saat ila 1,5 saat arasında değişir. Bu süre zarfında suyu kontrol edilmeli, eğer yemek suyunu çekerse üzerine ılık su ilave edilmelidir. (söylememe gerek yok sanırım ama tabiki fasulyeler önceden suda bekletiliyor).
7 yorum:
Yanındada pilav ve turşu..
Nasıl severim anlatmaya kelimeler yetmez.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
canım ellerine sağlık hemde güveç de biz ailece bayılırız kuru fasulyeye nefis görünüyor sevgiler
çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten kuru fasulyenin yanına pilav ve turşu çok iyi gider bide kuru soğan :)))
Bayılırım etli kuru fasülyeye! Ellerine saglık, ilk fırsatta ben de yapayım:)
sevgiler,
Figen Karavaş
merhabalar Figen Hanım hoşgeldiniz öncelikle. ve evet bizde de çok sevilerek yenilir kuru fasulye
ellerıne sağlık ne güzel gorunuyor
çok sağol canım ziyaretine çok sevindim:)
Yorum Gönder