3 Mart 2012 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KURABİYE

     Selamlar arkadaşlar, yine bir cumartesi oğlumla birlikte evdeyiz ve babamız her zamanki gibi işte.Bugün 3-11 vardiyasında ama sabahta mesaiye gittiği için tüüüüümmmm gün oğlumla yalnızdık :( :) (sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)) ) Kahvaltıdan sonra Alper Erdem'le pazara gittik rafları bomboş olmuş buzdolabımızı biraz rahatlattık, sonra parka gittik uzun bir sürede parkta kaldık kumlarla oynadık hava o kadar güzeldi ki hem bana hem oğluma iyi geldi park sefası, sonra evimize geldik aslında yapılması gereken çok iş var evde, ama benim canım yapmak istemedi bizde oğlumla kurabiye yapmaya karar verdik. Dr. Oetker muzlu puding hazırladım sonrada kakaolu kurabiye hamuru yoğurdum fırına attım. Fırından çıktıklarında ablam ve yeğenimi çağırıp çayın yanında ikram ettim, yumuşacık güzel bir kurabiye oldu ben tarifi portakal agaci' ndan aldım ve birazcık yağı azalttım birde yumurta ekledim gayet pratik bir kurabiye.

MALZEMELER

  • 150 gr margarin
  • Aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta


MUHALLEBİ İÇİN

  • Dr. Oetker muzlu puding
  • 2 su bardağı süt


 Önce pudingi hazırladım soğumaya bıraktım. Daha sonra un hariç tüm malzemeleri karıştırdım sonra azar azar unu ekleyip  yumuşak bir hamur elde ettim ve 20 dakika kadar dinlendirdim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcumda incelttim ve pudingten içine koyup tekrar yuvarladım yağlı kağıt serdiğim tepsiye sıraladım. 180 derece fırında 20 dakika hazır hale geliyor afiyet olsun.
DİP NOT: Kakao,vanilya ve kabartma tozunun kaba konmasında emeği geçen oğlum Alper Erdem'e sonsuz teşekkürler :))))

9 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

sunacım ben geldim
mmm ellerine sağlık canım
:))

ihlamurcum dedi ki...

Çok güzel gözüküyor, elinize sağlık

Unknown dedi ki...

(bir kase lezzet) Ayşe'cim hoş geldim çok memnun ettin beni, ve Ihlamurcum çok teşekkür ederim kendim sadece tadına baksam da oğlum çok sevdi :)

Nigar SARGIN dedi ki...

İyi ki şirkete getirmemişsin sunacım çünkü ben çok seviyorum 1 tane ile kalmazdım sanırım ellerine sağlık abacım.Kissss;)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık suna. ben bir türlü cesaret edemedim bu kurabiyeyi yapmaya. senin elinden güzel olmuş emeğine sağlık. sevgiler...

Unknown dedi ki...

Elifcim teşekkür ederim canım, gayet kolay bir kurabiye bence denemelisin ve Nigarcım bile isteye getirmedim kendimizi biliyorum ben :)))

şekerinmutfağı dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM GÜZEL BİR KURABİYE OLMUŞ :)

tarih84 dedi ki...

içi sürprizli tarifleri çok seviyorum ellerinize sağlık:))

zerrin - misss dedi ki...

SUna, ben bayılıyorum bu kurabiyeye ellerine sağlık.. Ben içine çikolatalı puding koyuyorum amanın canım istedi.. :)