4 Ekim 2012 Perşembe

HAZIR SALÇA HAZIRLIĞI :)))

 
       Günaydın arkadaşlar, yaz bitti herkes kışlıklarını hazırladı özellikle civciv sıcaklarda  salçalar yapıldı millet kışa gayet leziz, temiz hazııııırrrr peki ya benim gibiler, " bir kavanoz verse kalanıda hazır salçalarla idare ederim" modunda olan azcık tembeller ne yapsın? O tatsız tuzsuz, sası hazır salçaları öylece yemek zorunda mıyız? (Gerçi ben ÖNCÜ salçalarını kullanıyorum ki gerçekten ev salçası tadında özellikle biber salçasına bayılırıyorum)
        Ama, mesela işyerimizin dağıttığı ramazan paketindeki salçalara sıra gelince ne yapıyorum? Tencereye biraz sıvı yağ koyuyorum, salça kutusunu boca ediyorum üstüne bol miktarda tuz ekliyorum ve başlıyorum kavurmaya, sonra cam kavonoza alıyorum soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum. Salçanın rengi, kokusu,tadı değişiyor ve en önemlisi uzun süre dayanıyor hani barlanır ya üstü işte o olmuyor olsa bile çoook uzun süre sonra oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Eee ne demişler yemeğin salçalısı...... :))))

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Suna hanım merhabalar!
Sizinle tanıştığıma çok memnun oldum ve çok güzel bir gün geçirdim. Sizinle de çok sohbet edemedik ama bu bir başlangıç nasıl olsa değil mi!Bu arada organizasyon için Allah kolaylık versin ve yardım edebileceğim bir şey olursa lütfen söyleyin zevkle yaparım,hemde tecrübe kazanırım ve bir daha ki sefere gönüllü olurum:)sevgiyle kalın!

HARİKA MUTFAK dedi ki...

iyi fikir..dün attım yarım kavonoz hazır salçayı..aldığım zaman ilk işim sizin yaptığınızı yapmak.paylaşımınız için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

hoş geldiniz Nuray Hanım mutlu ettiniz beni :))