Ramazan sofralarımızda özellikle davet sofralarını süslemek eminin hepimizin hoşuna gider hoş her misafirden sonra dünya yemek kalsa da dolabımızda, çok çeşit yapmak mecburi bir süreç gibidir :)
İşte o çeşitlerden biri olabilir diye enginar mevsiminde yaptığım ama yayınlayamadığım ama buzluktaki stoklarımızla rahatça yapabileceğimiz tarifi vermek istiyorum.
Kişi sayısına göre enginar çanağı
350 gr kıyma ( 6 adet enginar için)
Taze soğan ve varsa taze sarımsak yoksa 5-6 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için birer dilim kaşar peyniri
Kıymamızı biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz içine soğan sarımsak ve baharatlarımızı ekliyoruz diğer yandan enginarlarımızı genişçe bir tencerede çatal batana kadar haşlıyoruz. Borcama alıp içine harcımızı pay ediyoruz peynirleri üstüne koyuyoruz enginarı haşladığımız sudan biraz ekleyip 170 derecede kaşarlar eriyene kadar fırına atıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder