19 Şubat 2012 Pazar

İMDAATTT YULAF KEPEĞİ

           Merhabalar arkadaşlar bildiğiniz üzre diyetteyim, diyetim DUKAN niyetim zayıflama :) Dukan diyetimle acıkmadan gayet güzel anşalıp gidiyorum tek anlaşamadığım nokta yulaf kepeği. İnternette gezindim, millet bu diyetle bloglar bile açmış, yulaftan krepler, muffinler neler neler yapmış "e dedim ben de yaparım nolcak kiiii" kreple başladım işe, döktüm tavaya aaa benim krep tavada resmen yayıldı gitti toparlayamadım sonra " ben bunla ekmek yapayım içinede peynir yoğurt süt herşeyi koyayım ohh nefis" dedim birazda kabartma tozu koyup attım fırına. Üstü kızardı öyle fırından miiiisss gibi kokular filan gelmedi sevmedim ben yulaf kepeğinin kokusunu saman gibi kokuyor yahuuuu. Biraz soğudu ucundan alayım bi tadına bakayım dedim amanın o da neee BERBAAT. Yok cidden ben bunu yiyemicem yiyebilene engel olmıcam benim DUKANIM kepeksiz olsun, ben hergün 1-2 tane yulaf kepekli form bisküvilerden yerim o bana yeter :)))

9 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

:)))))))))
Ben daha denemedim bile:) bak simdi hic denemeyeecgim:)))) sen bosver işne yarar kısımları al uygula:)

Optümm
Figen Karavaş

Nigar SARGIN dedi ki...

Bende sana eşlik ediyorum canım sen ne yersen bende onu yerimmm ;)))

Sedodan lezzetli tarifler dedi ki...

Ben her sabah yiyorum az bi nesfitle karıştırıyorum yağsız süt ile yenilebiliyor o zaman

Bir Dilim Düş dedi ki...

Bence de senin için uygun olan neyse onu ye canım, istemediğin şeylerle diyet yapılmaz...

Sevgiler,
Evren

ihlamurcum dedi ki...

Suna hanım, ben yulaf kepeğiyle epey birşeyler yaptım.Blogumda bulabilirsiniz.Dukan ekmeği, yağsız muffin, diyet lazanya vb. tavsiye ederim. Kolay gelsin.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Arkadaşım bisküvi falan yiyemezsin ki sana bir kaç tarif vereyim bunları yap.Bir de yulaf kepeğini tek başıan tüketmek zorunda değilsin.Buğday kepeği de al ikisini ağzının tadına göre karışık kullan.Buğday kepeği biraz daha tatlımsı.Kendine göre ayarlarsın.

EKMEK
10 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği
2,5 Kahve Fincanı Süt
1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya
1 Çay kaşığı Tuz
Kepeği çukur bir kaseye koyup ortasını havuz gibi yap.Ortaya ılık sütü ve mayayı koy.Kepeğin üzerine tuz ve mahlep koy.Ortadan başlayarak kaşıkla karıştır.1 saat mayalanmaya bırak.Süre sonunda ekmek şekli(kumru kadar ancak oluyor) verip yağlı kağıt serili tepsiye al.15-20 dk kadar tekrar mayalanmasını bekle.180 derece,önceden ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişir.

LOR KURABİYESİ
Malzemeler
250 gr lor(Tuzsuz olandan)
2 Yumurta
4 yk tatlandırıcı
1 yk yulaf kepeği
3 yk buğdağ kepeği
1 çk kabartma tozu
Yapılışı
Tüm malzeme bir kapta karıştırılır.8 adet kurabiye yapılır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

KAYMAÇİNA
Malzemeler
1 lt Süt
5 Yumurta
2 yk Tatlandırıcı
Arzu Edilirse Üzerine Tarçın
Yapılışı
Yumurtalar çırpılır.Süt ilave edilip tekrar çırpılır.20 cm kare cam kaba dökülür.İçinde su bulunan bir tepsiye yerleştirerek fırında pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.Dilimleyerek servis edilir.Arzu edllirse üzerine tarçın serpilebilir.
Afiyet Olsun...

1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yörsan böreklik lor
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 yemek kaşığı buğday kepeği
az tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

içine yörsan beyaz peynir ve maydanoz

tüm malzemeyi karıştıp küçük bezeler yaptım aynı poğaça gibi avucumda açıp içine peynir maydanoz karşımını koyup kapattım, bazılarını da bezelerin ortasını açıp içine peyniri koyup kapatmaya çalıştım kapanmazsa hamurdan biraz yama yaptım , 175C de 15-20 dakika pişirdim, ikisinin de görüntüsü var, afiyet olsun.
Son tarifi poğaça gibi yapması zor geldi bana.Peyniri maydanozu içine koyup,dondurma kaşığı ile yağlı kağıt üzerine dizip pişirdim.
Bazen de omlet yapıp üzerine yoğurtla kepeği karıştırıp döküyordum.Üzerine de pul biber.Aynısını dönerin üzerine de uyguluyordum.Al sana kebap tabii ben bunları kızım için yapıyordum.Kendim yapamam.Kızım 10 Kasımda başlayıp şubatın ortasına kadar bu diyeti yaptı ve 12 kilo verdi.Şimdi 120 gün koruma diyeti yapacak.İnşallah böyle kalır.Darısı sizin başınıza :))

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar çok teşekkür ederim, tariflerinize bakıcam denicem elimde bir sürü yulaf kepeği var hala :((
Bi ön yargı oluştu bende o koku olayını nasıl çözdünüz deneyerek öğreneyim :))

Unknown dedi ki...

Bende sorun olmadı çok severek olmasada yemiştim kepeği ama madem için almıyor yemesende olur canım..
Sevgilerrrr

Adsız dedi ki...

sayın yetkili balıkesir dursunbey ilçesinde su ile çalışan taşlı değirmen işletmekteyim.değirmenim tamamen dogal ve hijyeniktir.değirmenim tarım ve köyişlerinden onaylıdır.değirmenimde tam bugday unuçavdar unu yulaf unu ve mısır unu üretimi yapmaktayım.ürünlerimiz tamamen yerli tohumdan ürütilmektedir.ürünlerimiz %100 doğal ve katkısızdır.detaylı bilği için www.suçiktisudeğirmeniunu.com adresinden faydalanabilirsiniz.saygılarımla halil ayar